De blogs gaan over mijn online ondernemen reis. Naast online van alles onderzoeken, lees ik ook veel boeken. De book reviews kan je hier vinden.


#11 Lifestyle of Business - Persoonlijk leiderschap op slippers

Eind oktober 2020 was ik bezig om online informatie te vergaren over online ondernemen. Voorheen had ik een fysieke winkel en het ondernemersvak blijft mijn interesse houden. Al heb ik sinds de zomer van 2017 geen omzet meer gedraaid (ook niet met deze website ...). En deze website denk je dan misschien? Dit is mijn "ik trek mijn stoute schoenen aan website". Een website om te experimenteren met online ondernemerschap en informatie te delen met andere mensen die online aan het zoeken zijn naar informatie.  Ik kom allerlei online ondernemers tegen en één daarvan is het bedrijf Lifestyle of Business met hun online University en o.a. het programma; Persoonlijk leiderschap op slippers. 

Lees meer »

#10 IMU Silver Sessies & 28 dagen challenge

Ik volg de IMU al een tijdje. Vind hetgeen zij doen interessant. Toen ik werd gebeld met de vraag of ik voor €47 wilde meedoen met de IMU 28 dagen challenge hoefde ik niet 2x na te denken. Ik zei meteen volmondig JA. De challenge heeft 28 dagen achter elkaar plaats gevonden. Elke dag van 10 tot 11 uur. Voor €50 kon je de opnamen erbij kopen, zodat als je een keer één dag er niet bij kon zijn je dit kon inhalen. Super handig, dus erbij gekocht. Achteraf bleek het laatste bedrag uit twee delen te bestaan: €30 opnamen + €20 VIP groep. Oh ja, alles excl. btw.

Lees meer »

#9: High ticket dropshipment

Tijdens het IMU event in 2019 werd op een gegeven ogenblik Joshua Kaats op het toneel geroepen. Tijdens een kort interview van 15 minuten on stage vertelde Joshua over zijn verdienmodel. Hij verdient geld met websites waar hij spullen verkoopt die hij d.m.v. dropshipment bij de koper laat bezorgen. Daar verdient hij bakken met geld mee. Hij heeft zijn eigen Dropshipment Academy opgericht waarin hij anderen helpt om ook geld te verdienen d.m.v. dropshipment. Ik was erg nieuwsgierig en ben me gaan verdiepen. Hieronder daarover meer.

Lees meer »

#8: IMU Event 2019

Nadat ik voor € 10,75 het boek 'de online marketing tornado' had gekocht kreeg ik een aanbod om voor €32,67 toegang te krijgen tot de opnames van het IMU Event van 2019. Ik was nieuwsgierig en heb de extra aankoop gedaan. Tijdens dit event waren er heel veel goede, interessante sprekers. Te veel informatie voor één blog en toch heb ik geprobeerd een samenvatting te maken. Wil je nog meer info, dan kan ik je alleen maar adviseren om ook te investeren in de toegang tot de opnames. In totaal krijg je 16 uur en 37 minuten aan opnames. 

Lees meer »

#7: Ik wil (online) ondernemen

Droom jij van jouw eigen (online) bedrijf? Ik wel. Ik vind ondernemen erg interessant en niet voor het geld, maar voor de mogelijkheden die het biedt om andermans levens te veranderen. Ik heb dan ook een diep respect voor maatschappelijke ondernemingen, zoals Tony Chocolonely, Buurtzorg, Rendiz, etc. In mijn hoofd ben ik al jaren een bedrijf aan het bouwen, maar er gebeurt niks concreets. Het zijn steeds losse flarden, losse notities, losse gesprekken. Hoe kan ik dit omkeren? Hoe zorg ik ervoor dat mijn droom uitkomt? 

Lees meer »

#6: Internet Marketing Unie

Naar aanleiding van een interview tussen Simone Levie en Martijn van Tongeren van IMU (Internet Marketing Unie) heb ik het boek 'de online marketing tornado' gekocht. Dit boek is geschreven door Martijn van Tongeren en zijn compagnon Tonny Loorbach. Ze hebben een succesvol bedrijf met een bijzondere bedrijfsvoering (holocratie). Plus een eigen IMU podcast en IMU BV YouTube kanaal. Het is een interessant bedrijf en ik ga verder onderzoeken of ik met al hun informatie wat kan (behalve het schrijven van dit blog ;-) 

Lees meer »

#5: Think, think, think and never grow rich

Ik ben bezig om online het Engelstalige e-book ‘Think and grow rich for women’ te lezen. Het is een soort van vrouwelijke vertaling van het boek  ‘Think and grow rich’ van Napoleon Hill. Het is zeer interessant, maar ik bemerk dat ik liever offline lees, dan online. Hierdoor wil het niet echt vlotten met het lezen van het boek. Ik ben voornemens om, als ik het boek straks uit heb, een review te schrijven (lees 'm hier).

Lees meer »

#4: Waarom ik online geld wil verdienen?

Na jaren offline ondernemen heb ik het roer omgegooid. Ik ben gestopt met mijn winkel en ben mijn horizon aan het verbreden. Ik ben weer meer gaan lezen, struin het internet af naar interessante informatie en ben geabonneerd op nieuwsbrieven van interessante mensen en/of bedrijven. Er zijn zoveel onderwerpen die mij aanspreken en die ik wil onderzoeken. Toch kom ik vaak terug op ondernemen. In mijn gedachten ben ik al meerdere bedrijven gestart. Alleen tussen denken en doen, fantasie en werkelijkheid zit een groot gat. Ik weet soms niet waar te beginnen.

Lees meer »

#3: Geld verdienen met dropshipment

Al googlend kwam ik terecht bij de website Ultimate Mastermind met daarop in de hoofdrol René Cooiman. Hij heeft een leuke mini docu gemaakt 'van marinier naar ondernemer'. René zijn hoofdthema is discipline. Met hard werken kan je een bloeiende dropshipping onderneming opzetten. Hij lijkt zelf uitermate geslaagd daarin. Hij deelt zijn dropshipment kennis op zijn UM website.

Lees meer »

#2: Online ondernemen met Simone Levie

Onlangs luisterde ik een 1,5 uur durende podcast van 'Design your Dream Podcast' door Rosanne Rauban. Hierin interviewde ze Simone Levie. Deze online onderneemster draait 1,5 miljoen omzet met o.a. haar MPOP Business School. Ze is geïnspireerd geraakt door Marie Forleo uit Amerika. Ik ben naar de website van Simone gegaan en zag inderdaad overeenkomsten met de opbouw van de site van Marie. Ikzelf heb ook Marie's website als voorbeeld gebruikt voor deze website.

Lees meer »

#1: Online geld verdienen met affiliate marketing

Ik ben aan het onderzoeken wat de mogelijkheden zijn om goedkoop en eenvoudig te starten met een online business. Ik wil geen goederen op voorraad houden. Ik wil geen 9 tot 5 baan. Ik wil flexibiliteit, vrijheid en geld. Al snel stuitte ik op affiliate marketing. Schijnbaar de manier om online rijk te worden, want regelmatig wordt het 10k woord gebruikt (10k = €10.000).

Lees meer »

#0: Hoe mijn leven plotseling veranderde

Als kleine meid wilde ik altijd al een eigen winkel en op mijn negentiende werd deze droom werkelijkheid. Ik opende op 4 oktober 1999 mijn eigen kantoorvakhandel Kantoor & Zo op het Brabantplein in Breda. Een jaar later kwam daar een PostNL Servicepunt bij met twee parttime medewerksters. Ik heb 17 jaar lang hard gewerkt en kwam al gaandeweg tot de conclusie dat mijn hart daar niet meer lag. Waar dan wel?  Ik kreeg het maar niet helder en op 13 november 2016 sloeg het noodlot toe. Er was een kleine brand in mijn winkel die ervoor zorgde dat ik het roer moest omgooien. Ik heb deze kans met beide handen en pijn in mijn hart aangenomen. Ik ben gestopt met mijn winkel. Nu onderzoek ik de mogelijkheden van online ondernemen en deel mijn  inzichten op deze website.

Lees meer »