Wat is nu een lachworkshop?

Een workshop waarbij je staand of (deels) zittend een aantal verschillende oefeningen uitvoert.  Dit kunnen beweeg-, ademhalings-, strek- en lachoefeningen zijn.  

Voorbeeld van een lachoefening

Je loopt door de ruimte en elke keer als je iemand tegenkomt, dan schud je die ander zijn of haar hand als begroeting en tegelijk lach je hardop (nep). Jouw brein kent het verschil niet tussen een echte of nep lach. Vaak als je eenmaal begint te lachen, dan zet zich dit door. Niet altijd natuurlijk, maar dan volgt oefening 2 en 3 etc.

Hoe boek ik een lachworkshop?

Mail naar marjoleinwagener@gmail.com of bel / app Marjolein op 06-48402594. Je kunt ook naar de contactpagina gaan :-) 

Mijn vraag staat er niet tussen?

Mail jouw vraag naar marjoleinwagener@gmail.com en ik kom er z.s.m. op terug. 


Wie is Marjolein Wagener?

Ik ben op een woensdag in december geboren en ik ben een boogschutter. Mijn eerste 30 jaar heb ik vnl. in Breda gewoond en nu woon ik in Venlo met mijn man en zoon. Ik heb 17 jaar een winkel gehad in Breda en was begonnen op mijn 19de. Momenteel werk ik als receptioniste bij een internationaal bedrijf in Venlo.

Ik ben trouw, serieus, vriendelijk, geduldig, rustig, nuchter en optimistisch. Ik vind het leuk om mensen te ondersteunen en met andere mensen samen te werken. Ik houd van positieve, ondernemende en out of the box denkende mensen. Ik bezit een droge portie humor, draag oplossingen aan, houd graag overzicht op zaken en ben niet te beroerd om iets te organiseren. Ik ben een doener en denker in één. Mensen omschrijven mij als nieuwsgierig, empathisch, behulpzaam en opgewekt. 

Hoe ben ik in contact gekomen met lachworkshops?

Jaren geleden was ik lid van een ondernemersclub en daar werd tijdens een jaarlijkse bijeenkomst een lachworkshop gegeven. Ik had nog nooit zoiets gedaan en het voelde best wel gênant, maar tegelijk ook superleuk. Ik heb ontzettend gelachen en deze workshop bleef in mijn gedachten drijven. Enkele jaren terug volgde ik een NLP-training en daarin kreeg ik de opdracht om een korte en langetermijndoel te stellen. Ik had bedacht dat ik wel een meerdaagse wilde organiseren met allerlei workshops gegeven door toppers. Recent kwam dit idee weer naar boven borrelen en ik bedacht me dat er minimaal een lachworkshop in zou moeten zitten. Al googelend en na enig mail contact heb ik zelf een lachworkshop gevolgd bij Sylvia van Swaaij. Hierdoor kan ik nu zelf de lachworkshop verzorgen en sla ik twee vliegen in één klap. Ik hoef geen workshopgever in te huren en ik kan mijn eigen skills ontwikkelen. 

Lachverslaafd

Kan dat? Ja, blijkbaar. Ik heb een periode zo goed in mijn vel gezeten dat ik zoveel lachte thuis dat mijn zoon me lachverslaafd noemde. Dit was nota bene nog voordat ik de cursus volgde om zelf lachworkshops te gaan geven. Ha, ha.Jezelf ontspannen, jezelf vrij af geven, jezelf amuseren.

Een schaterlach is het beste cadeau voor je brein. Leef je lach, lach eens even.

Staar niet zo, zo meteen is het voor altijd. Kan ik me altijd zo voelen?

Voelen is 24/7. Voel je vrij. Blij zijn, ondanks alles ... genieten.

Marjolein Wagener