Nieuwsgierig naar meer informatie? Dan ben je hier op het juiste adres. We hebben allerlei nuttige informatie verzameld voor je in deze online kennisbank.


Wat is dropshipment?

Je spreekt van dropshipment als de goederen vanuit de fabrikant rechtstreeks naar de klant worden gestuurd zonder tussenkomst van een groothandel of winkel. De klant heeft dit meestal niet in de gaten, want hij besteld zijn goederen online bij een webwinkel (niet bij de fabrikant) en krijgt ze thuis afgeleverd. De fabrikant heeft wel meer werk, omdat het vaak om kleinere aantallen gaat, dan als hij aan een winkel of groothandel levert. In sommige landen worden dit soort verkopen gesubsidieerd waardoor verzenden van deur tot deur heel weinig kost (denk aan Aliexpress). 

Lees meer »

Wat houdt online ondernemen in?

Met online ondernemen kan je overal en nergens werken vanachter jouw laptop. Terwijl met offline ondernemen je gebonden bent aan een werkplek, winkel of bedrijfsruimte. Veel ondernemers combineren offline met online. Zij hebben dan bijvoorbeeld een winkel en een webshop. Met online ondernemen kan je kiezen om wel of geen voorraad te hebben. Met voorraad heb je een eigen webwinkel waarbij je zelf eigenaar bent van de voorraad en deze verstuurd naar kopers. Zonder voorraad, dan maak je bijvoorbeeld gebruik van dropshipment of je verkoopt e-learning products etc. De mogelijkheden zijn eindeloos.

Lees meer »

Wat is affiliate marketing?

Affiliate marketing is een manier om door middel van een doorverwijzing op jouw website of blog geld te verdienen. Je bent tevreden over een product of dienst en kan het anderen ook aanraden. Je schrijft een wervende tekst en verwijst naar het product of dienst van een ander. Dit bedrijf geeft jou als dank je wel, want nieuwe klanten zijn geld waard, een bepaalde vergoeding. Je kunt dan denken aan een % van de verkoop. Er van uitgaande dat de nieuwe, door jou aangebrachte klant, een aankoop doet bij het bedrijf of je ontvangt een vast % per elke doorverwijzing. 

Lees meer »

Maak jouw eigen website met JouwWeb