Wat is affiliate marketing?

Gepubliceerd op 10 september 2020 om 11:08

Affiliate marketing is een manier om door middel van een doorverwijzing op jouw website of blog geld te verdienen. Je bent tevreden over een product of dienst en kan het anderen ook aanraden. Je schrijft een wervende tekst en verwijst naar het product of dienst van een ander. Dit bedrijf geeft jou als dank je wel, want nieuwe klanten zijn geld waard, een bepaalde vergoeding. Je kunt dan denken aan een % van de verkoop. Er van uitgaande dat de nieuwe, door jou aangebrachte klant, een aankoop doet bij het bedrijf of je ontvangt een vast % per elke doorverwijzing. 

Voorbeeld van affiliate marketing

Voorbeeld van affiliate marketing

Je hebt een website over koken en je schrijft een artikel over het bakken van een cake. Je schrijft daarbij de benodigde ingrediënten en onderaan het boodschappenlijstje schrijf je 'klik hier om meteen alle ingrediënten online te kopen'.  Zodra iemand op de knop/button 'klik hier' drukt wordt er in een nieuw tabblad een webpagina van een supermarkt geopend en staan alle ingrediënten al overzichtelijk bij elkaar. Deze doorverwijzing levert jou geld op. Soms alleen als een klant een aankoop doet, maar soms ook bij alleen een doorverwijzing (zonder aankoop). 

Affiliate marketing bedrijven

Er zijn verschillende bedrijven die met dit type marketing werken. Het aanbod is dan ook erg divers van boeken tot electronica. Wil je meer weten over affiliate marketing, dan adviseer ik je eens bij de volgende online reuzen rond te kijken: Coolblue --- Bol.com --- Amazon --- Daisycon   Zij hebben allerlei handige informatie en filmpjes op hun websites staan waardoor je nog meer leert over de mogelijkheden met affiliate marketing. 

bedrijven die affiliate marketing aanbieden

Hieronder een kort en hilarisch Engelstalig affiliate marketing filmpje 'of having no boss'.

Rating: 0 sterren
0 stemmen